Dívčí pyžamová párty II.

Dne 22. 2. 2018 se v NZDM konala akce Dívčí pyžamová párty II. Stejně jako v loňském roce, se na přípravě programu mohly podílet i dívky, které přicházely s různými nápady na vaření či film. Akce začala v 18:30. Dívky si nejprve připravily místa na spaní, a poté se pustily do vaření. Jako první jsme si připravily pizzu, která se nám moc podařila, a rovnou jsme ji k večeři snědly. Během pečení se už promítal první film Barbie, pro nejmladší účastnice. Po večeři jsme si připravily ještě několik palačinek. Kdo chtěl, snědl si je hned a někomu zůstali i na ráno, ke snídani. Druhý film, který jsme si pustily se jmenoval Juno a vyprávěl o dívce, která nechtěně v šestnácti letech otěhotněla. Protože ale ještě chodila do školy a na výchovu byla moc mladá, nemohla si dítě nechat. Zároveň nechtěla jít ani na potrat, a tak se rozhodla dítě si nechat a najít pro něj budoucí rodiče, kterým své dítě ihned po porodu předala.

Po zhlédnutí filmu jsme si ve skupině povídaly o chráněném sexu, těhotenství a o rozhodnutí dívky z filmu. Většina dívek, ji chválila za to, že nešla na potrat, ale zároveň ji odsuzovaly, protože dítě odevzdala cizím rodičům.

Po debatě následoval další film, a to horor, na přání starších dívek, neboť mladší už spaly.  Usnuly jsme až dlouho po půlnoci, protože se dívkám ještě spát nechtělo, a tak sledovaly další film, nebo si s ostatními povídaly o různých dívčích věcech. Ráno jsme ale už v osm hodin všechny vstaly, uklidily po sobě klub a odešly domů.